Aanbod in Haarlem Centrum is veelal van goede kwaliteit

PropertyNL had een interview met Martijn Hoogstede over de Haarlemse Vastgoedmarkt

‘Wij zijn marktleider in de regio Haarlem. Wagenhof doet daar meer dan 65% van alle bedrijfsmatige vastgoedtransacties. De Haarlemse vastgoedmarkt is volgens ons heel goed door de coronatijd gekomen. Na de corona-uitbraak was het even spannend; stand-bouwers, horecabedrijven en bijvoorbeeld sportscholen hadden het moeilijk. In een aantal gevallen is het contract beëindigd, maar die vrijkomende ruimte hebben we weer heel snel kunnen vullen.

Dat heeft ook te maken met de vraag in de stad. Bij ons gaat het zelden om grote oppervlaktes. Veruit de meeste partijen zoeken naar locaties van 100–500 m².

Bovendien is ons aanbod veelal van goede kwaliteit. Het centrum en de Waarderpolder bieden een goede mix als het gaat om vierkante meters. Gelukkig is er soms nog sprake van nieuwbouw. Met goede producten; niet te groot. Kortgeleden nog hebben we voor een ontwikkelaar 28 kleinschalige bedrijfsunits op de markt gebracht. Binnen 24 uur waren we uitverkocht.

Er is nu sprake van een wachtlijst. Dat inspireert de ontwikkelaar om aan een tweede bouwfase te beginnen en die, zo verwachten we, zal ook goed verkopen.

Er is in Haarlem wel vraag naar grotere bedrijfsruimtes, maar bedrijfshallen van meer dan 1000 m² zijn er nauwelijks. Als er iets vrijkomt, dan is die ruimte vrijwel meteen weer verhuurd. Partijen die voor zichzelf een hal van 3000 m² zouden willen bouwen, moeten we teleurstellen. Er is simpelweg geen bouwgrond beschikbaar. Alternatieven zijn er nauwelijks; in de omgeving is die grond evenmin voorhanden. Of er gelden voorwaarden waar ze niet mee uit de voeten kunnen. En iemand die in Haarlem gevestigd is, verlaat de stad ook niet zomaar.’

Categorie

Datum

Delen

Delen