“Een tevreden vastgoedeigenaar”

De Bronsteeweg 10 in Heemstede is een perfect voorbeeld van wat wij noemen: verhuur bevorderend beheer. Het is niet altijd makkelijk om één enkele huurder voor een groot object te vinden. Om deze kans te vergroten laten we graag de verschillende mogelijkheden van een object zien. En dat doen we door tijdelijke gebruikers te plaatsen. Op die manier zorgen wij dat het pand in beweging blijft en een nette en verzorgde uitstraling krijgt.

Architect Max van de Poll is de eigenaar van Bronsteeweg 10, waar de vaste huurder er sinds november 2018 uit is. Vanaf dat moment is Wagenhof aangewezen als vastgoedbeheerder van dit pand. “Het is in ieder geval erg belangrijk dat een pand niet leeg komt te staan.”

Van de Poll vertelt over zijn ervaringen met een pand in Heemstede, waar hij als koper interesse in had. Dit pand stond leeg, en de eigenaar wilde het niet verkopen. Hij had hem al gewaarschuwd, toch vond hij het maar niets dat je bij het plaatsen van tijdelijke gebruikers als eigenaar opdraait voor de energiekosten.

 

“Je moet nooit een pand leeg laten staan.”

 

Had hij van de Poll’s advies maar aangenomen, want uiteindelijk is het pand zes jaar lang gekraakt geweest. Helemaal naar de vernieling. “Ze slopen het volledig.” Zegt van de Poll. Eén van de ruimtes heeft anderhalf jaar lang volgestaan met vuilniszakken gevuld met etensresten. Vanwege bevriezing waren alle leidingen gesprongen, dus het pand had grote waterschade. Niemand die daar iets van af wist. We geloven graag dat de combinatie van etensresten met stilstaand water niet de beste geur oplevert. Het was een wijze les voor van de Poll, hij zal echt nooit een pand leeg laten staan.

Een situatie als deze is natuurlijk de allergrootste nachtmerrie voor vastgoedeigenaren. Vooral als je hebt geïnvesteerd in de verbouwing, zoals van de Poll dat deed bij de Bronsteeweg 10. Dit voormalige bankgebouw is geheel gerenoveerd naar een modern kantoorgebouw. Van de Poll maakte zelf het ontwerp. Zowel in de breedte als in de hoogte werd er bijgebouwd. De bruikbare delen bleven staan en gerenoveerd, zoals de trap die men vroeger gebruikte om bij de kluisjes te komen. Het resultaat is een mooie samensmelting van oud en nieuw, maar al met al is het object een pand voor de toekomst. De warmtepomp van dit pand draait niet op gas, maar op elektra. De nieuwbouw is als een glazen doos in het deels behouden gebouw geschoven. De lamellen aan de gevels draaien op het uur van de dag mee ten opzichte van de stand van de zon. Fraai spul dus, waar goed voor gezorgd wordt.

De Bronsteeweg 10 is aan het wachten op een nieuwe vaste huurder. In de tussentijd worden de kantoorruimtes benut door tijdelijke gebruikers. Zij houden een oogje in het zeil en laten het direct weten zodra zij iets ongewoons opmerken. Zo blijft het pand in beweging, en daarmee worden de ruimtes voor aspirant huurders beter op de kaart gezet.

Neem het maar aan van Max van de Poll: je moet nooit een pand leeg laten staan.

Categorie

Datum

Delen

Delen