Een VvE-beheerder kiezen in vijf stappen

Bent u te veel tijd en energie kwijt aan het beheren van uw VvE? En wilt u een deel van uw VvE-takenpakket aan een externe partij uitbesteden, maar weet u niet goed aan welke partij? In dit artikel leggen we u stapsgewijs uit hoe u de juiste beheerder voor uw VvE kiest.

1. Wensen onderzoeken

Als eerste is het van belang dat u in kaart brengt in hoeverre u taken door de VvE-beheerder wilt laten overnemen. Als u slechts een deel van de VvE-taken wilt overdragen, maak dan inzichtelijk welke taken dat precies zijn. Wilt u bijvoorbeeld alleen het projectmanagement van renovatiedossiers uitbesteden of wilt u volledig ontzorgd worden?

2. Selectie maken

Nu u weet welke VvE-taken u wilt laten overnemen, kunt u een selectie gaan maken van lokale VvE-beheerders. In deze oriënterende fase is het van belang dat u zich afvraagt vanuit welke filosofie de kandidaat-beheerders werken en hoe ze een snelle oplossing garanderen in het geval van acute problemen. Let er tijdens uw onderzoek ook op of de beheerder bij brancheorganisaties is aangesloten of over specifieke certificaten beschikt.

3. Offertes vergelijken

Als u eenmaal een selectie van potentiële VvE-beheerders hebt gemaakt, kunt u offertes gaan aanvragen. Hoewel het verleidelijk is om bij het vergelijken van offertes alleen op de prijs te letten, is de prijs uiteraard niet het enige aspect dat telt. Een offerte zegt namelijk veel over de werkwijze van een beheerder. Kijk dus ook naar hoe de offerte is opgebouwd.

4. Afspraken inplannen

Na de offertevergelijking is het tijd om een fysieke afspraak met de overgebleven kandidaten te gaan inplannen. Wanneer u langsgaat, krijgt u een goede indruk van het kennis- en ervaringsniveau van de VvE-beheerders in kwestie. Ook kunt u zich tijdens een bezoek een goed beeld vormen van hoe proactief de beheerders zijn. Stel van tevoren een aantal gerichte vragen op en vergelijk hoe de kandidaat-beheerders deze beantwoorden.

5. Contract tekenen

Inmiddels is de tijd aangebroken om een knoop te gaan doorhakken. Laat bij het nemen van de beslissing niet alleen uw verstand maar ook uw gevoel meewegen. Hebt u een VvE-beheerder gevonden die er zowel rationeel als gevoelsmatig boven uitspringt? Zorg dan dat alle mondeling gemaakte afspraken in een helder schriftelijk contract worden vastgelegd. Sommige belangenverenigingen bieden hier modelovereenkomsten voor aan.

Wagenhof Real Estate heeft jarenlange ervaring als VvE-beheerder. Wij hebben alle kennis in huis om eigenaren volledig te ontzorgen in hun VvE-werkzaamheden. Als u een ervaren, kundige VvE-beheerder zoekt om (een deel van) uw VvE-taken over te nemen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact op via 023 760 12 00 of servicedesk@wagenhof.nl en dan vertellen we u graag wat we voor u kunnen betekenen.

Categorie

Datum

Delen

Delen