Energieneutraal leegstandbeheer

Wagenhof Vastgoedbeheer installeerde afgelopen week een biomassaketel om het gebruik van gas te beperken en op die manier mee te werken aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Het doel is om al onze panden volledig zelfvoorzienend te maken, daarom wordt de biomassaketel ook nog aangevuld met zonnepanelen. Wagenhof Vastgoedbeheer is de eerste vastgoedbeheerder met deze aanpak.

 

“Op het dak worden 220 zonnepanelen geplaatst.”

 

Wij leiden onze eigen technische mannen op om de biomassaketel en zonnepanelen zelf te kunnen plaatsen. In de toekomst hopen wij zo veel mogelijk panden gasloos te kunnen verwarmen. Daarom willen wij de energiemeters op eigen naam nemen, op die manier wordt leegstandbeheer erg interessant voor vastgoedeigenaren.

 

Omdat het hedendaags te kostbaar is om opgewekte zonne-energie op te slaan is het belangrijk dat deze energie meteen wordt gebruikt. Dit betekent dat er tijdens zonuren gebruik moet worden gemaakt van elektriciteit en verwarming. De panden die Wagenhof Vastgoedbeheer in beheer heeft zijn uitermate geschikt om volledig zelfvoorzienend te worden, aangezien de ruimtes overdag worden benut door tijdelijke gebruikers.

 

De eerste 200 watt biomassaketel werd geplaatst in een pand aan de Stephensonstraat in Haarlem. Op het dak worden 220 zonnepanelen geplaatst om jaarlijks ongeveer 60.000 kWh op te wekken, daarmee zal het gasverbruik van dit pand naar nul worden gebracht. De langetermijninvestering in deze spullen brengt naast energiezuinigheid ook flexibiliteit met zich mee. Op het moment dat een pand wordt herontwikkeld kunnen de biomassaketel en de zonnepanelen namelijk worden verplaatst naar een ander pand.

Categorie

Datum

Delen

Delen