Kringloopwinkel als oplossing voor leegstand

Tussen de barok lijsten, vazen, kopjes en kleding staat Annette Boogerd winkeliers te helpen bij het afrekenen van hun spullen. Met een blij gezicht maakt ze ondertussen en praatje over de aangekochte spullen. Annette heeft een kringloopwinkel op een plaats die je niet snel zou verwachten, namelijk: het strand van Zandvoort. En klanten? Die heeft ze in overvloed. Met behulp van Wagenhof Vastgoedbeheer heeft ze zich in een ruimte kunnen vestigen van 300 m². “Normaal zou je de hoofdprijs betalen voor deze locatie. Maar dankzij Wagenhof Vastgoedbeheer kan ik werken vanuit deze toplocatie, maar dan voor een zacht prijsje”, aldus Annette.

Van het serveren van drankjes naar het verzamelen en verkopen van herbruikbare goederen. 12 jaar geleden besloot Annette haar horecabaan vaarwel te zwaaien en een kringloopwinkel te beginnen. Je zou kunnen zeggen dat het in de genen zit, want haar moeder heeft ook altijd tweedehandsspullen verkocht. Ze begon 12 jaar geleden met een klein kringloopwinkeltje in een oude voetbalkantine naast haar huis. Toen de kantine van 30m² te klein werd verhuisde ze naar een grote fabriekshal in Noord. Hier heeft ze 9 jaar met veel plezier gezeten totdat de hal een jaar geleden moest worden gesloopt. Via via kwam ze bij Wagenhof Vastgoedbeheer terecht. Qua eisen? Het moest een hele grote hal zijn waar ze al haar spullen kwijt kon, en die had Wagenhof Vastgoedbeheer wel. Ze werkt nu al bijna driekwartjaar vanuit de Seinpostweg in Zandvoort en zit daar helemaal op haar plek. Zandvoort strand is een grote trekpleister, en dan vooral voor toeristen. “Die zijn gek op tweedehands spullen”. Het is iets typisch Nederlands en ze vinden het geweldig om rond te struinen tussen de kringloop-schatten. In het buitenland kennen ze het fenomeen kringloopwinkel namelijk niet.

 

“Normaal zou je de hoofdprijs betalen voor deze locatie”

 

Een toekomstdroom? Die heeft ze niet. “Ik zie het allemaal wel. Ik wisselde hiervoor iedere vijf jaar van baan. Van een eigen strandpaviljoen tot een tennisclub. Ik doe gewoon wat ik leuk vind, en dit blijf ik leuk vinden”. De blije gezichten van mensen die een aankoop bij haar hebben gedaan maken haar werk het leukst. Maar ze doet haar werk niet helemaal alleen. In het midden van de winkel staat een grote tafel waar een ouder stel koffie zit te drinken. Dit zijn vrijwilligers die hand-en-spandiensten verrichten in de kringloopwinkel. “Ze vinden het gezellig om hier koffie te drinken, een praatje te maken en ondertussen helpen ze mee in de winkel. Ik zou deze winkel niet kunnen runnen zonder de hulp van vrijwilligers”. Maandag, dinsdag en woensdag pluist ze, samen met de vrijwilligers, alle binnengekomen spullen uit. Donderdag, vrijdag en zaterdag is de kringloopwinkel geopend.

Benieuwd geworden naar de mooie spullen die Annette verkoopt? Bezoek dan Pakhuis aan zee in Zandvoort en wie weet loopt u ook de deur uit met een paar bijzondere tweedehands spullen.

Categorie

Datum

Delen

Delen