Samen duurzaam

Samen duurzaam bezig. Helpt u mee? Wagenhof gaat groen, dat is nu wel bekend. Maar in ons eentje kunnen we lang niet zoveel verschil maken dan wanneer u met ons meedoet. Ècht verschil maken doe je samen.

De afgelopen periode hebben wij de eerste stappen gezet in het verduurzamen van ons bedrijf. We plaatsten een biomassaketel in een van de panden die wij beheren (er zijn nog een aantal ruimtes beschikbaar!) en daarna werden op het dak van ditzelfde pand 220 zonnepanelen geïnstalleerd. Een gouden combinatie welke ervoor zorgt dat het pand nu energieneutraal is. De zonnepanelen wekken zonne-energie op dat regelrecht gebruikt kan worden en de pelletketel zorgt ervoor dat de gaskraan niet meer open hoeft. Ten slotte zijn we ook nog eens elektrisch gaan rijden. We hebben vier volledig elektrische Smart EQ’s in ontvangst genomen, die in de plaats kwamen van vier bedrijfswagens op benzine.

Maar daar stopt het niet. Omdat wij het belangrijk vinden dat we samen duurzaam bezig zijn, geven we u graag een aantal bespaartips. Deze tips zijn geschreven voor tijdelijke gebruikers van de panden die wij beheren. Maar bent u een vastgoedeigenaar? Een vaste huurder? Of iemand die op zoek is naar een fijne kantoorruimte? Niet getreurd, deze tips kunnen overal worden doorgevoerd. Iedereen mag meedoen. Graag zelfs, want alle beetjes helpen.

 

Tip 1. Denk vooruit.

Doe minimaal één uur voor het verlaten van de ruimte de verwarming lager of zelfs uit. De afkoeling van de ruimte is binnen zo’n korte tijd bijna niet te merken.

 

Tip 2. Graadje minder.

Stel de verwarming eens een keer op een graadje minder af. Vaak is 19 graden al warm genoeg.

 

Tip 3. Weg is uit.

Doe bij het verlaten van uw ruimte de verwarming en het licht uit. Zo wordt er geen energie verspild.

 

Tip 4. Stand-by(e bye).

Voorkom sluipgebruik. Zet computers en andere apparaten echt uit, dus niet op stand-by. Een apparaat dat op stand-by staat verbruikt namelijk nog steeds stroom.

 

Tip 5. Trek de stekker eruit.

Trek de stekker uit het stopcontact van adapters wanneer deze niet gebruikt worden. Een adapter blijft de hele dag door stroom slurpen, zelfs wanneer er geen toestel aan hangt om op te laden.

 

Tip 6. Maak het u zelf makkelijk.

Er bestaan allerlei manieren om het u makkelijker te maken. Stekkerdozen met een schakelaar bijvoorbeeld. Met de schakelaar zet u alle stekkers uit en daarmee dus alle apparaten. Zo zet u in 1x bijvoorbeeld de computer, de printer en de scanner uit.

In het kader van “samen duurzaam bezig” deelden wij deze week een aantal bespaartips uit in ons groen, groener, groenste pand in Haarlem. Benieuwd hoe we dat deden? Bekijk hier de video.

Categorie

Datum

Delen

Delen