Te huur Keizersgracht

Een bijzonder pand te huur op de Keizersgracht. Wagenhof Bedrijfsmakelaars heeft een bijzonder pand in de verhuur gekregen. Het betreft een rijksmonumentale kantoorvilla aan de Amsterdamse Keizersgracht dat gebouwd werd in 1686. Het is de plek waar Jacob van Lennep een groot deel van zijn volwassen leven woonde. Van Lennep was schrijver en dichter. Hij kon overal schrijven, ook midden tussen zijn vier spelende kinderen. Op de Keizersgracht 560 kwamen veel mensen over de vloer. Van Lennep ontving zijn gasten vaak in een soort kamerjas en zat altijd met een enorme stapel papier om zich heen, en met een ganzenveer, waarmee hij zijn romans schreef.

De veelzijdige Jacob van Lennep is één van de weinige auteurs uit de negentiende eeuw die ook nu nog gelezen wordt. Zijn populariteit in zijn eigen tijd was groot. Van Lennep werd beroemd door zijn historische romans Ferdinand Huyck en De roos van Dekama. Daarnaast schreef hij toneelstukken, gedichten, historische en taalkundige werken en was hij enige tijd lid van de Tweede Kamer.

Van Lennep’s voormalige woning aan de Keizersgracht werd in 1973 verbouwd tot kantoor, alle originele details van het pand werden behouden. Aan de gevel hangt een gedenksteen ter ere van de schrijver.

Het klassieke grachtenpand is gelegen op een bruisend deel van de Keizersgracht, tussen de Leidsestraat en Nieuwe Spiegelstraat. Het betreft een bedrijfsverzamelkantoor dat uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld juridische- of financiële dienstverleners. Op de bel-etage / deel 1e verdieping bieden wij een kantoorruimte aan met een totale oppervlakte van ca 416 m² en op de 4e verdieping een ruimte van ca 160 m². Deze ruimten zijn samen of separaat te huur.

Categorie

Datum

Delen

Delen