Vijf redenen om werk te maken van netwerken

Over netwerken lopen de meningen uiteen. De een vindt dat het wordt overschat, de ander dat het wordt onderschat. Wij van Wagenhof Real Estate vinden netwerken van onschatbare waarde, met name in de vastgoedbranche. Waarom we netwerken zo waardevol vinden, lichten we hieronder toe.

1. Kennis uitwisselen

Netwerken is een goede manier om kennis en informatie uit te wisselen met anderen. Zo grijpen wij netwerkevenementen geregeld aan om onze zusterbedrijven bij klanten onder de aandacht te brengen. Door te netwerken kunt u bovendien leren van de successen en uitdagingen van professionals binnen en buiten uw eigen branche. De verworven inzichten kunt u vervolgens op uw eigen bedrijf toepassen.

2. Kansen krijgen

Netwerken opent de deur naar nieuwe zakelijke mogelijkheden. Door actief te netwerken, vergroot u de kans dat anderen aan u denken wanneer er bijvoorbeeld een vacature vrijkomt of zakendeal ophanden is. Bovendien delen bedrijven dit soort nieuws vaak eerst binnen hun eigen netwerk en daarna pas met de buitenwereld. Ook wij vertellen tijdens netwerkevenementen altijd waar we als bedrijf mee bezig zijn.

3. Anderen helpen

Onder veel mensen leeft de misvatting dat netwerken uitsluitend bedoeld is om er zelf beter van te worden. Hoewel persoonlijk voordeel zeker een rol speelt, draait netwerken evenzeer om onbaatzuchtigheid. Zo vinden wij het fijn om onderling contact tussen klanten te faciliteren en om klanten met gedeelde interesses aan elkaar voor te stellen. Mensen helpen geeft ons energie.

4. Horizon verbreden

Wie regelmatig netwerkt, ontmoet mensen met uiteenlopende achtergronden. Wanneer u in aanraking komt met verschillende ideeën en visies, leert u anders naar de wereld te kijken. Die frisse blik komt goed van pas wanneer u zakelijke problemen moet oplossen. Het persoonlijke contact met klanten heeft ons al menige creatieve ingeving opgeleverd en ervaren wij dan ook als bijzonder waardevol.

5. Zelfontplooiing bevorderen

Onze netwerkevenementen kenmerken zich door hun informele setting. Doordat er een gezellige sfeer heerst, worden er snel vriendschappen gesloten. Daarnaast bieden netwerkevenementen een uitgelezen kans om uw sociale vaardigheden te oefenen en verbeteren. Wie sociaal sterk is, profiteert daar in zijn zakelijke en privéleven van. Hoe meer u netwerkt, hoe gemakkelijker het u afgaat en hoe zelfverzekerder u wordt.

Oud nieuws?

Was het belang van netwerken u al lang bekend? Dan hoeven we u vast niet te vertellen dat u er goed aan doet om ons te volgen op social media (Linkedin, Facebook en Instagram). Onze volgers vernemen als eerste welke netwerkevenementen wij gaan organiseren of bijwonen en worden bovendien op de hoogte gehouden van belangrijke vastgoedmarkt-ontwikkelingen. Mocht u zich dus nog niet hebben aangemeld, doe dat dan meteen!

Naast de MIPIM-borrel met Sociëteit Vastgoed en de PROVADA-boottocht is de WGF Rally ons meestbesproken netwerkevent. Ook dit jaar was de rally een groot succes. De aftermovie kunt u hier bekijken. Wordt u na het kijken van dit filmpje razend enthousiast? Houd dan alvast 9 mei 2025 vrij in uw agenda. Die vrijdag houden we de volgende WGF Rally.

Categorie

Datum

Delen

Delen