Wagenhof Regatta 2021

Donderdag 17 juni 2021 was de eerste Wagenhof Regatta. Met drie zeilboten en een goede wind vertrokken we vanaf de eigen jachtwerf. Vanaf het Spaarne zeilde we naar de Mooie Nel waar de wedstrijd begon. Het startte met een ongeorganiseerde chaos maar op de terugweg werden de teams ineens competitief. Opkruisend en dicht bij elkaar zeilden de teams over het Spaarne terug naar de Wagenhof Jachtwerf. De lijnen werden nog eens strak aangetrokken en de teams gingen nek aan nek voor de winst.

Wagenhof regatta 2021 boten

Het leek erop dat de boot van Team Alex als eerste zou finishen. Op een paar meter na haalde Team Alex de steiger niet waardoor ze nogmaals overstag moesten om de finish te bereiken. Team René kon daardoor als eerste aanleggen en pakt daarmee de winst.

De race werd door een enthousiast publiek vanaf de Wagenhof sloep gevolgd en onder het genot van een drankje, de zon en een lekker windje was het puur genieten. Nadat alle drie de teams de boten hadden aangelegd was er tijd voor een drankje. Onder het schaduwdoek werd de race geanalyseerd en het enthousiasme was duidelijk merkbaar bij alle deelnemers.

Wagenhof Regatta 2021

De winnaar van 2021

De prijsuitreiking was evenals het begin van de race iets wat chaotisch. De vakjury bestaande uit Cees (alleen Cees) besloot namelijk niet het team dat als eerste de boot had terug aangemeerd te belonen met de cup van 2021. Het werd Ralph van Vastgoedbeheer die ternauwernood zijn tocht op het water droog heeft volbracht. Er werd geen bezwaar gemaakt door de deelnemende teams op het oordeel van de professionele vakjury. Dus Ralph werd de eerste winnaar van de Wagenhof Regatta 2021.

Wagenhof BBQ

De middag werd afgesloten met een volledig verzorgde BBQ. Het was een heerlijk zonnige & actieve dag. We kijken nu al uit naar het volgende jaar! 

Categorie

Datum

Delen

Delen