Wagenhof taxeert scholen

De taxatie van (bijna) alle scholen in de gemeente Haarlem. De opdracht van de Gemeente kwam in december 2017 binnen: van 76 scholen van de Gemeente Haarlem moest een herbouwwaarde taxatie worden gedaan. Dat zijn nagenoeg alle scholen in Haarlem. Onze taxateurs Paul, Robbert en Fiona gingen die enorme opdracht vol goede moed aan. Afgelopen week was het dan zover: de laatste aantal rapporten gingen eindelijk de deur uit.

Taxaties kunnen worden gedaan voor verschillende doeleinden. Bij deze specifieke opdracht was de taxatie nodig voor de verzekering, de herbouwwaarde moet eens in de zoveel tijd opnieuw worden vastgesteld.

 

” De meest bijzondere school was het Stedelijk Gymnasium in Haarlem. “

 

Een taxatie begint altijd met een bezichtiging. De taxateur komt langs op locatie en inspecteert het object van buiten en van binnen. Onze taxateurs gingen dus langs bij bijna alle scholen in Haarlem, van basisscholen naar middelbare scholen tot speciaal onderwijs. Ze hebben alle verschillende soorten en maten mogen zien. “Het verschil tussen alle scholen was erg groot. Dat had ik echt niet verwacht”, zegt Fiona.

De meest bijzondere school die zij bezochten was het Stedelijk Gymnasium in Haarlem, een van de oudste scholen van Nederland. Het uit 1865 daterende monumentale gebouw is gerestaureerd en uitgebreid met een nieuwbouw gedeelte. De school bestaat uit twee gebouwen, beiden te vinden aan de weerszijden van het Prinsenhof. Geen straf om een pand als deze te moeten bezichtigen. Het Stedelijk Gymnasium is voortgekomen uit een Latijnse school dat in 1389 werd gesticht. Het is een school met een lange traditie en Latijn is nog steeds een vak dat hier wordt gegeven.

En zo bezochten onze taxateurs de scholen van Haarlem. Als taxateur kom je op de meest unieke locaties, dat is een van de leukste dingen aan het vak. Robbert vond vooral de grootte van de opdracht erg interessant. De taxatierapporten werden na de bezichtigingen per school opgemaakt op het kantoor van Wagenhof. Al met al was het een flinke opdracht en het was er zeker een om uitgelicht te mogen worden.

Categorie

Datum

Delen

Delen