Wie slim is, investeert nu in de verduurzaming van zijn kantoorpand(en)

Dat het milieu gebaat is bij de verduurzaming van kantoorgebouwen moge duidelijk zijn. Maar wist u dat een energiezuinig kantoorpand voor u als eigenaar ook steeds lonender is? Onderzoek van de Universiteit Maastricht heeft aangetoond dat de waardekloof tussen duurzame en niet-duurzame kantoorpanden zich aan het verwijden is. De in 2023 ingevoerde verordening die voorschrijft dat kantoorgebouwen minimaal energielabel C moeten hebben, lijkt daarmee zijn vruchten af te werpen.

Kantoren met een laag energielabel zijn alsmaar minder waard

Momenteel worden kantoorgebouwen met energielabel D of lager voor 20 tot 40 % minder verkocht dan kantoorgebouwen met label C of hoger. Ook de huurprijzen liegen er niet om. Kantoorpanden met energielabel C of hoger brengen ca. 6,5 % meer huur op dan kantoorpanden met label D of lager. Met zulke grote prijsverschillen is het niet verwonderlijk dat duurzame kantoorgebouwen minder lang leegstaan dan hun milieuonvriendelijke tegenhangers. Al met al loont het dus om nu in verduurzaming te investeren. De kans op toekomstige verliezen wordt zo aanzienlijk kleiner.

Klaar om het energielabel van uw kantoorgebouw(en) op te krikken?

Als vastgoed-onestopshop kan Wagenhof Real Estate de verduurzaming van uw kantoorpand(en) zowel uitdenken als uitvoeren. Neem contact op om te ervaren wat wij voor u kunnen betekenen als advies- dan wel uitvoeringspartner. Wilt u op de hoogte blijven van vastgoednieuws? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief of houd onze socials (LinkedIn, Facebook en Instagram) in de gaten. Dan houden we u op de hoogte van interessante ontwikkelingen op het gebied van makelaardij, beleggingen, taxaties, leegstandsbeheer, vastgoedbeheer en VvE-beheer.

Categorie

Datum

Delen

Delen