Te Koop

Rivieradreef 10 – Haarlem

€595.000,- k.k.
Omschrijving

OBJECT:
Te koop beleggingsobject! Het betreft een verhuurd winkelpand gelegen op een van de beste posities in het winkelcentrum van Haarlem Nieuw-Zuid. Het pand is momenteel verhuurd aan 2 huurders, beide een damesmodezaak. Het winkelcentrum is momenteel volop in ontwikkeling, wat veel kansen met zich mee kan brengen. Vele nieuwe functies zijn aan het winkelcentrum en de omgeving toegevoegd, waaronder o.a. een nieuwe parkeergarage, horeca, woningen, maatschappelijke voorzieningen, publieke voorzieningen, vele nieuwe woningen en er blijft nog steeds ontwikkeld worden. De VVE/winkeliersvereniging van dit winkelcentrum is zeer actief en zorgt dat het winkelcentrum goed onderhouden en aantrekkelijk blijft.

Oppervlakte:
De totale vloeroppervlakte van het winkelpand bedraagt ca. 360 m². Het pand bestaat uit twee delen, respectievelijk ca. 120 m² en ca. 240 m². Deze zijn niet kadastraal gesplitst.

Kadastraal:
Gemeente Haarlem, Sectie Y, nummer 1953 en 3434.

Huursituatie:
Rivieradreef 10 (120 m²)
Huurder: Alpmode
Huurinkomsten: € 2.000,- per maand excl. btw
Servicekosten huurder: € 300,- per maand excl. btw
Voorschot G/W/E: € 250,- per maand excl. btw
Expiratie huurcontract: 30 april 2026 met een breakoptie na 12 maanden, te weten 30 april 2025.
Het pand is volledig turn key verhuurd en de inrichting maakt onderdeel uit van het pand. Inboedel wordt om niet ter beschikking gesteld aan huurder.

Rivieradreef 10A (240 m²)
Huurder: modewinkel ‘By Maaz’.
Huurinkomsten per 1 september 2024: € 3.377,16 per maand excl. btw.
Er wordt een huurkorting verleend van € 1.226,16 per maand excl. btw derhalve tot en met t/m 31 augustus 2025.
Geen servicekosten van toepassing voor huurder.
Servicekosten eigenaar € 425,- per maand.
Expiratie huurcontract: 31 augustus 2024 met optie jaar van 1 september 2024 t/m 31 augustus 2025. Vervolgens verlengd met telkens 2 jaar.
Het pand is volledig turn key verhuurd en de inrichting maakt onderdeel uit van het pand. Inboedel wordt om niet ter beschikking gesteld aan huurder.

LOCATIE:
Winkelcentrum Schalkwijk is volop in ontwikkeling en de eerste fase is reeds afgerond waar onder andere de nieuwe bioscoop en parkeergarage zijn gerealiseerd.

In fase 2 van de vernieuwing van Centrum Schalkwijk worden ongeveer 1.000 woningen gebouwd. Ook komt er zo’n 5.000 m² commerciële ruimte bij (geen detailhandel), waarvan 1.700 m² een sociaal maatschappelijke bestemming heeft. Ongeveer 14.000 m² openbare ruimte wordt vernieuwd en zo’n 8.000 m² structureel leegstaande winkelruimte verdwijnt.
Ook het voormalige VNU gebouw wordt her ontwikkeld naar wooneenheden met in de plint 400m² commerciële ruimten. De huidige entree van de hoofdingang van Centrum Schalkwijk heeft een gesloten karakter.

Met de herinrichting van de openbare ruimte aan de noordzijde, het Evert Haverkortplein, ontstaat er voor omwonenden en gebruikers een overzichtelijk, mooi en veilig plein. Het nieuwe plein geeft het winkelcentrum een duidelijke voorkant en verblijfskwaliteit. De herinrichting van dit plein staat niet op zichzelf, maar sluit goed aan op de openbare ruimte die wordt aangelegd bij de ontwikkeling van fase 1 van Schalkwijk Centrum (onder meer het Floridablok en de bioscoop). Er is ook een relatie met een deel van Schalkwijk Midden (Stad tussen de bomen). Deze herinrichting zorgt voor een logische aansluiting op de openbare ruimte die wordt aangelegd voor Stad tussen de bomen.

BEREIKBAARHEID:
Gelegen in het overdekte winkelcentrum Schalkwijk. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Goed te bereiken met de auto en daarnaast ook zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer, bus 3,7,73, de sneldienst R-NET 300 en auto N205/A9.

OVERIGE INFORMATIE:
In de dataroom vindt u stukken zoals huurcontract, kadastrale stukken en foto’s. Een link naar de dataroom kunt u per e-mail aanvragen.
Het object dient te worden aanvaard onder gestanddoening van de lopende huurovereenkomsten en zal worden verkocht en geleverd conform het principe “as is, where is”. Dit houdt in dat het object door koper wordt aanvaard in de bouwkundige, juridische, milieu technische en fiscale situatie zoals het is op de datum van overdracht c.q. oplevering, derhalve inclusief alle bekende en onbekende, zichtbare en onzichtbare gebreken, lasten, beperkingen en verplichtingen. De verkoper zal aldus geen garanties verstrekken en zal geen enkele aansprakelijkheid ter zake aanvaarden.

KOOPVOORWAARDEN:
• Waarborgsom:
Na ondertekening van de koopovereenkomst dient binnen een termijn van 10 dagen een waarborgsom van 10% van de koopsom te worden voldaan bij de notaris.

• Erfdienstbaarheden/bijzondere bepalingen:
Zoals vermeld in de akte van levering. Op aanvraag verkrijgbaar.

• Bodeminformatie:
Op aanvraag verkrijgbaar.
Verkoper kan niet instaan voor de kwaliteit van de bodem en/of grondwater en koper vrijwaart verkoper voor alle aansprakelijkheid die uit eventuele verontreiniging van bodem, grondwater e.d. kan voortvloeien.

BEZICHTIGING:
Uitsluitend op afspraak.

Disclaimer:
Hoewel aan de samenstelling en inhoud van deze omschrijving de grootst mogelijke zorg is besteed, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor onverhoopte fouten en gebreken, noch kunnen aan de inhoud rechten worden ontleend.

Kenmerken

Functie Belegging
Energielabel D
Plaats Haarlem

Verhuur

8,8

Lokale marktkennis

9

Deskundigheid

8,9

Service en begeleiding

9

Prijs/ kwaliteit

8,3

Vraag de brochure aan

Verhuur

8,8

Lokale marktkennis

9

Deskundigheid

8,9

Service en begeleiding

9

Prijs/ kwaliteit

8,3

Delen