Pas geopende biowinkel in Gierstraat doet het bewust anders

Wie bij Oogst aan de Haarlemse Gierstraat binnenstapt, zou niet zeggen dat de winkel nog maar net open is. Klanten weten de biowinkel al goed te vinden en de zaak heeft zelfs al vaste klanten, die door eigenaresse Femke met veel enthousiasme worden begroet. Ook nieuwe klanten worden door de Oogstboer, zoals Femke en de andere ondernemers van Oogst zichzelf noemen, met veel elan onthaald.

Net even anders

En dat wordt zichtbaar gewaardeerd door nieuwsgierigen, die eerst nog weifelend door het winkelraam turen maar zich, eenmaal binnen, al snel op hun gemak voelen in de knusse winkel. Die initiële aarzeling is niet verwonderlijk. Oogst doet dingen namelijk bewust een tikkie anders. Zo hanteert de biofranchise, die ook winkels in Leiden en Woerden heeft, een zelfsbedieningsconcept. Dit houdt in dat alles, van het openen van de winkeldeur tot het afrekenen, via een speciaal ontwikkelde app verloopt.

Zelfbediening

Die zelfbediening is even wennen, maar heeft veel voordelen. Zo kunnen klanten van ‘s ochtends vroeg (06.00 uur) tot ‘s avonds laat (22.00 uur) in de winkel terecht. Ook voor Oogstboer Femke heeft het concept voordelen: “Het zelfbedieningsconcept stelt ons in staat om de kosten laag te houden, zodat we onze boeren en makers een eerlijke prijs kunnen betalen voor hun bioproducten. Met die inkomsten kunnen zij blijven investeren in verduurzaming.”

Prachtlocatie

Zo zijn er nog meer voordelen te bedenken. “Deze gunstige locatie hadden we ons anders waarschijnlijk niet kunnen veroorloven”, geeft Femke toe.

“Ik had me geen betere locatie kunnen wensen.”

En of het een toplocatie is! De Gierstraat is een van Haarlems zogenoemde Gouden Straatjes. Wie het liefst bij grote ketens winkelt, kan beter wegblijven in de Gouden Straatjes. Wie echter van originele concepten houdt en graag unieke producten op de kop tikt, is in deze straatjes aan het goede adres. “Ik had me geen betere locatie kunnen wensen. Ik word omgeven door bewoners en zelfstandig ondernemers; dat is in sommige stadskernen wel anders”, aldus Femke.

Droompand

Die goede locatie gaf, in combinatie met de huurprijs, uiteindelijk de doorslag voor de Oogstboer: “Het heeft even geduurd, maar na een jaar had ik dan eindelijk mijn droompand gevonden.” In dat droompand zal Femke in het begin nog veel te vinden zijn. Als klanten eenmaal doorhebben hoe het zelfbedieningsconcept werkt, zal ze alleen nog op woensdag en zaterdag in de winkel te vinden zijn. Op die dagen vertelt ze met alle liefde over haar missie om de grens tussen boer en burger te doen vervagen.

Vastgoedpartner

Wij van Wagenhof Real Estate staan volledig achter de missie van Femke en wensen haar veel succes toe. Hebt u net als Femke een ambitieus winkelidee? Wij ondersteunen u graag bij de zoektocht naar het geschikte winkelpand om dat idee in te verwezenlijken. Dankzij onze jarenlange ervaring en ons uitgebreide netwerk hebben we al menig vastgoeddroom in vervulling doen gaan. We zijn er dan ook vast van overtuigd dat we u aan uw droompand kunnen helpen. Nog niet helemaal overtuigd? Neem contact met ons op en dan overtuigen we u graag van uw ongelijk.

Categorie

Datum

Delen

Delen